Паска
по-київськи
Складники:
1 скл.
молока
2 скл.
вершків
50 г
дріжджів
10 яєць
1 пакетик
ванільного цукру
100 родзинок
близько 2 кг
борошна
дрібка солі
рослинна
олія для змащування форми
Приготування:
У 0,5 скл теплого
молока розчинити дріжджі і залишити в теплому місці, щоб піднялися. Решту
молока змішати з вершками і довести до кипіння. Зняти рідину з вогню, всипати
600 г борошна і швидко розмішати, охолодити так, щоб суміш залишалася теплою і
влити розчинені дріжджі і 2 яйця. Все старанно вимісити, прикрити серветкою і
залишити в теплому місці, щоб тісто піднялось.
У решти яєць
білки відділити від жовтків. 7 жовтків розтерти з половиною цукру, ванільним
цукром і дрібкою солі. Всі 8 білків збити з рештою цукру. Ввести в тісто, котре
збільшилось в об'ємі в 2-2,5 рази жовтки і білки, старанно вимісити, поступово
всипаючи борошно, аж поки тісто не почне відлипати від рук.
В готове
тісто всипати промиті, обсушені і притрушені борошном родзинки. Залишити тісто
знову підніматись.
Форми
вистелити папером для випічки (дно), змастити олією і заповнити тістом до
половини. Дати тісту піднятися, змастити поверхню пасок жовтком, що залишився,
і випікати при 180 градусах протягом 35-40хв.
Зразок виконання завдання
|
|

Комментарии
Отправить комментарий